Uncategorized

Płynne złoto

Maj 26, 2017

Rokitnik jest nazywany rosyjskim ananasem. Występuje w Azji, Europie- głównie przy wybrzeżach. W Polsce ten przepiękny krzak możemy znaleźć na wydmach przy Bałtyku. Owoce rokitnika są jednymi z najbardziej odżywczych składników. Zawierają bardzo dużo kwasu askorbinowego, 18 aminokwasów, jest bogaty również w witaminę E i betakaroten.

Rokitnik w kosmetyce
Olej z rokitnika ma zastosowanie w kosmetyce, jako środek przeciw łysieniu, łuszczycy, łupieżu. Doskonale też regeneruje naskórek, przyśpiesza gojenie się ran. Idealnie nadaje się do leczenia poparzeń słonecznych. Poprzez wysoką zawartość witaminy C jest świetnym środkiem na zmniejszanie widoczności przebarwień skórnych.

Natura Siberica
Rosyjska marka kosmetyków naturalnych, które wykorzystuje bogactwo tajgi i syberyjskich łąk- Natura Siberica, w swoim asortymencie posiada serię opartą na oleju rokitnikowym. Szczególnym zainteresowaniem cieszą się produkty takie jak: serum do końcówek, olej do włosów oraz skrub do skóry głowy. Produkty doskonale pomagają w walce z łupieżem i łojotokowym zapaleniem skóry. Jeśli więc masz problematyczną skórę głowy, warto sięgnąć po te produkty. Zdecydowanie poprawi się komfort Twojego życia.